Verkooppunt Ferrari's in Heteren

Zaterdag, 1 september 2007 - HETEREN - Aan het Hooiland in Heteren komt dit voorjaar een verkooppunt van Ferrari's en Maserati's. Ondernemers Irma en Erik Helfferich zien daar meer mogelijkheden dan op hun huidige locatie in Wageningen.

Erik en Irma Helfferich. Hun bedrijf in Wageningen legt zich nu vooral toe op reparatie, in Heteren ligt de nadruk op verkoop. Foto: Henk van Holland

VORIGE STARTSTOP1/1VOLGENDE

Het Hooiland ligt vlak achter het Porschecentrum dat vorig voorjaar openging. Naar verwachting wordt woensdag de eerste paal geslagen van het nieuwe pand.

Heteren had al een Porschecentrum en krijgt en volgend voorjaar een Ferrari en Maseratispecialist bij.

Irma en Erik Helfferich uit Wageningen zien grote mogelijkheden aan het Hooiland. Ze krijgen daar de beschikking over 2300 vierkante meter vloeroppervlak, verdeeld over twee etages. Het pand wordt opgetrokken uit donkere steen met veel glas. In de werkplaats komen acht bruggen en een remmentestbank. Een heel verschil met de 450 vierkante meter en twee bruggen waarover ze nu beschikken. Dat de locatie dicht bij de snelweg ligt en dus veel beter bereikbaar is, speelt ook een grote rol.

Het wordt geen doorsneegarage, vertelt Irma. “Het wordt de kunst van het weglaten. Bij ons geen tientallen auto's achter glas maar een of twee die er echt uitknallen. In Wageningen ligt het accent op reparatie, in Heteren op verkoop.”

Ze willen klanten in Heteren in Italiaanse sferen brengen, gek als ze zelf zijn van de laars van Europa. Het precieze concept moeten ze nog uitwerken maar hun beider passie voor de Italiaanse keuken, cappuccino, espresso en vino moet erin terug te vinden zijn.

'Zelf rijden we een Chrysler Voyager. Met vier kinderen is dat toch praktischer…'

De Helfferichs trekken regelmatig de Alpen over voor een bezoek aan Italië. “ Omdat alles er draait om emotie, ze leven vanuit het hart”, zegt Irma. De laatste keer gingen ze om de in Nederland nog niet verkrijgbare nieuwe Fiat 500 te importeren, want de twee zijn natuurlijk wel autogek.

Hoe is die passie voor Italië en peperdure Italiaanse auto's eigenlijk ontstaan?

Irma: “Eerst even iets rechtzetten. Duur is relatief. Je hebt Maserati's die 180.000 euro kosten maar wij bieden ze tweedehands ook wel voor 20.000 euro.”

“De passie” , vervolgt ze, “is bij Erik begonnen in 1988. Hij sleutelde toentertijd hobbymatig in een koetshuis aan de Grebbedijk. Hij repareerde er een Alfa van een arts. Later wilde die man een Ferrari hebben en wees Erik op een exemplaar in Amerika. Die is hij toen daar gaan halen. Omdat hij ook het onderhoud deed ging hij regelmatig naar Italië voor onderdelen. Zo kwam hij in contact met Ferrari en later ook met Maserati.”

Rijden de Helfferichs zelf ook Italiaans?

Irma: “Nee, wij rijden in een Chrysler Voyager. Met vier kinderen is dat toch praktischer…”